Privatlivspolitik   

Opslagsinformation  ·  Servicenyt  ·  Debat

09 oktober, 2015

Google Play Music med Cromecast

Det er en rigtig skøn fornemmelse på smartphone hurtigt at kan bladre rundt i alle vore CD'er og så vælge hvad som helst til afspilning. Man kan opbygge en playliste og så starte musikken derfra. Derefter vil musikken fortsætte, hvis jeg har valgt til afspilning via Chromecast enheden. Det vil så også fortsætte, hvor Chromecast enheden sidder, selv om computeren og smartphone slukkes.

Sidst på vinteren 2012 fik jeg brugt nogle dage på at lægge en kopi af alle vore musik CD'er in på min Windows PC, hvor jeg lagde det ind med Windows Media Player. I Windows Media Player fandt jeg en funktion til at søge efter billeder til 'Album cover-', hvor jeg med det kunne finde et billede magen til billedet jeg har på CD'ens omslag. Det lykkedes ikke hver gang, men når det fejlede så prøvede jeg med almindelig billedsøgning på nettet. Sidste mulighed var at scanne omslagets billede. Dette fik jeg nørklet med samtidig med at indholdet af CD'erne blev læst ind.

Derefter prøvede jeg at lægge det alt sammen over på en NAS drev på vores lokalnet. Men jeg fandt ikke her en let håndterbar løsning til at afspille musikken i stuen med vores lydpanel til fjernsynet. DLNA er for kluntet og langsomt. På NAS drevet måtte jeg også beskære mængden af musik mapper for at gøre det hele bare lidt mere håndterbart. DLNA blev altså ingen holdbar løsning. Men det jeg havde lavet virkede jo så fint med Windows Media Player til afspilning på computerens højttalere.

I dag fik jeg prøvet med Chromecast-streaming, – Google Play Music. – Det ser mere lovende ud.

Jeg fulgte vejledningen hos Google Chromecast, hvor alt musik på min Windows PC, med vejledningen, blev kopieret over til en Google Play sky hos Google. Så vi fik nu en kopi af alle vore musik CD'er i Google skyen. Ligesom da jeg i 2012 lagde en kopi over på NAS, så skulle jeg også her igen til at lægge omslagsbilledet ind, nok en gang, for knapt 20% af mine CD'er. Men musikken blev hentet fra stien på computeren, hvor jeg med Windows Media Player havde lagt det på samme disk tilbage i 2012.

Google Play Music tøffer fortsat løs med at lægge op i skyen. Og pt. er der lagt 1.643 musiknumre op. Så måske er den nu tæt på at være færdig. Men det er så også fint, hvis der bare ikke er sprunget over noget musik vi faktisk holder af at høre.

Jeg installerede også Google Play Music under min Chromecast app på smartphone (hovedtelefonen vist på billedet). Nu kan jeg så let og smart bladre i mine CD kopier dels på computeren og dels på min smartphone og så endelig have en let måde at afspille det med Chromecast modulet på fjernsynets lydpanel. Jeg blev faktisk helt høj af hvor smart det er at kunne gøre sådan, at bladre rundt i mine CD'er, på min smartphone - og hurtig vælge hvad vi skal høre.

Jeg kan naturligvis også vælge at afspille det med samme værktøj på computerens eller på min smartphones højttaler, eller for smartphones vedkommende at få det ført over i bilen via bluetooth. Her er det så at jeg med en enkelt klik, på enten computeren eller smartphone, kan vælge, at det i stedet skal ind på lydpanelet i stuen. Har man flere Chromecast enheder så kan man også konfigurere løsningen op så man kan vælge hvilken enhed, man nu peger på, der skal afspilles igennem. Nu har jeg ikke behovet, men man kan også vælge at få lagt en kopi af noget af musikken over på smartphone til afspilning offline. Jeg bruger ikke headset og jeg bruger ikke ret meget at afspille musik i bilden – men man kunne.

Google lægger så også op til at man kan abonnere på at kunne supplere med langt mere musik fra deres enorme database. Det har jeg ikke lige tænkt mig at skulle prøve endnu, for jeg har også via Chromecast appen konfigureret adgang til gratis brug af Rdio, Spotify og Tunein Radio, samt jeg har 6 andre løsninger lagt med ind fx adgang til TV DR og herunder deres radio programmer (der henvises igen til billedet). At skifte rundt på alt dette er blot at vælge den ene eller anden app ikon.

Ud over coverbilledet samler Google supplerende baggrundsbilleder ud fra fx artist navnene, så der bliver mere og mere at se på også, på fx computeren eller på tv fladskærmen.

Chromecast modulet jeg har brugt her er den oprindelige første generation fra Google. Forleden frigav Google en ny anden generation, som sikkert også ville kunne bruges. Det betød så også at prisen faldt på den 'gamle' Chromecast, fx hos Power.dk til 177,- kr.. De nye Chromecast enheder har en vejledende pris på 320 kr.

mvh / Herman

Relateret:

Ingen kommentarer: