Privatlivspolitik   

Opslagsinformation  ·  Servicenyt  ·  Debat

27 oktober, 2015

Ingen SIP VoIP i Samsung Galaxy S6, men

I Samsung Galaxy SIII og i den oprindelige Android version til Galaxy S5 findes der sidst i Indstillings-menuen et afsnit til evt. opsætning af SIP IP-telefoni også kaldet SIP VoIP. Tilsvarende fandt jeg ikke i de nye Samsung Galaxy S6 smartphones og det siges at løsningen også forsvandt ved firmware opgradering af Galaxy S5 (til Android 5.1.1 Lollipop).

Jeg googlede derfor lidt på nettet for evt. at finde årsagen til at SIP VoIP forsvandt som præinstalleret. Nogle artikler på nettet fortæller at manglen var forårsaget af kampen imellem Apple og Samsung og at planen for Samsung er, at SIP VoIP skal tilbage igen. Man kan undres lidt over at Apple sådan kan hævde de har mere ret til SIP VoIP end andre. SIP er Open Source, udviklet af samme kreds som har udviklet og videreudviklet internet IP-protokollerne, bl.a. The Internet Engineering Task Force (IETF), men lad det ligge.

Der findes flere gode SIP VoIP løsningger på play.google.com – Især kan anbefales at prøve Zoiper IAX SIP VOIP Softphone. Har du tilfældigvis et telefoniabonnement hos Fonet.dk så vil du hos dem kunne finde et link til automatisk opsætning af Zoiper ved blot at scanne en QR kode. Hos Fonet kig under Lokalnumre.

Zoiper løsningen er gratis og du behøver ikke at udbygge med de yderligere funktioner, som tilbydes. Zoiper kan køre med Wi-Fi over dit lokalnet og den kan køre over mobil internet, 3G og 4G. Jeg er ikke nået så langt med den til at vide om vi kan få automatisk skift imellem Wi-Fi og mobil internet, men jeg tror vi kan.

Fordelen ved det SIP jeg har set på Galaxy SIII var at det var ganske simpelt. Det er Zoiper også, så der er egentlig ikke noget at savne.

Fordelen med en SIP VoIP, som Zoiper på din mobil, er at du kan have en eller flere fastnet telefonnumre der hjemme, men med Zoiper, eller en anden SIP VoIP klient, så kan du også tage dette 'fastnet' med dig på din smartphone. Du vil kunne tage et ind- eller udgående kald på dit fastnetnummer i sommerhuset eller når du er på rejse, hvor som helst på globen, bare der er internetforbindelse.

mvh / Herman

NB: Skype og Google Talk/Google Hangouts er også IP-telefoni, men med andre protokoller end SIP, og låst til hhv. Microsoft og Google som udbyder. - I øvrigt man kan i sin adressebog hos Fonet indlægge Skype adresser, så man via kortnumre hos Fonet kan ringe til sine kontakter på Skype. Jeg har brugt det lidt, men mine kontakter er ikke altid lige ved deres Skype. - Så jeg ved ikke hvor smart det så er.

Ingen kommentarer: