Privatlivspolitik   

Opslagsinformation  ·  Servicenyt  ·  Debat

20 november, 2015

Adobe PDF-reader – pas på med opdatering denne gang

Jeg har valgt at have en PDF-læser fordi jeg ønsker at modtage dokumenter i PDF-format og anbefaler det samme til alle andre også. Alle formaterede dokumenter med tekst, skemaer, regneark, og grafik, alt hvad man kan kalde for dokumenter og præsentationsmaterialer, det ønsker jeg, så vidt muligt, når du sender dokumenter til mig, næsten uden undtagelser, at få leveret i PDF-format, så jeg kan åbne og læse disse dokumenter med én og samme PDF-Reader. For at minimere risiko for virus og for at kunne åbne dem alle fejlfrit, så ønsker jeg en god og seneste version af PDF-reader, og helst det officielle værktøj, når det er gratis.

Og hvorfor – Jeg ønsker ikke at havne i nødvendigheden for at skulle have alle tænkelige dokument værktøjer til at kunne åbne alle mulige dokumentformater i alle mulige revisioner og versioner. Man må gerne vedlægge de forskellige original-dokumenttyper, men husk også at få vedlagt samme indhold som PDF-fil. - I dag har de fleste dokument-håndterings-værktøjer muligheden indbygget, at eksportere til PDF-format. Så man opfylder let mit ønske. Og husker vi at følge dette alle sammen, så kan vi spare samfundet for mulit mange milliarder kroner.

Adobe har den officielle rettighed til PDF. Der findes alternative læsere på markedet også, men det er fra Adobe de fleste af os har hentet os en PDF-Læser/Reader. De fleste har også konfigureret den op til automatisk opdatering / automatisk at checke for eventuelle opdateringer.

Og så til VARSLET!
Seneste opdatering, efter varsel om opdateringsbehov fra Adobe, resulterer ikke i at man bare får næste og seneste version af sin Adobe Reader, nej denne gang får man i stedet ”Adobe Acrobat Reader MUI DC”, som indeholder langt mere, som i hvert fald jeg ikke har brug for og ikke ønsker. Med dette værktøj gemmes en kopi hos Adobe når man åbner en FDF-fil. Det gælder samtlige PDF-filer man åbner for at se på indholdet. Værktøjet Adobe Acrobat Reader MUI DC kan mere, men i hvert fald, jeg har ikke brug for det og ønsker blot at kunne læse og gemme mine PDF-filer, hos mig selv og hvor det passer mig – og ikke andet, også af sikkerhedsmæssige årsager. Hvor det kan være nødvendig for mig at kunne læse mine dokumentsamlinger, så har jeg allerede adgang til de samme dokumenter fx at kunne åbne dem med smartphone. - Det er alt rigeligt.

Argumentet for en sådan samlet arkiv for sine PDF-dokumenter på nettet er, at man opnår samme adgang hvor end man er på globen og med hvad terminal/skærm man bruger. Men jeg køber ikke at skulle løbe endnu en sikkerhedsrisiko.

Samtidig, når man opdaterer, Adobe Acrobar Reader denne gang, så skal man lige huske at fjerne et ”flueben” så man ikke prakkes en McAfee virusscanner på halsen også. - Det jeg ønsker er at have seneste gældende version af PDF-readeren og i forbindelse hermed ikke andet, fra den kant.

I mit tilfælge: Jeg havnede selvfølgelig i at have Værktøjet Adobe Acrobat Reader MUI DC installeret (derfor indlægget her). Jeg lod ikke mærke til at det var en helt anden version af læseren før den var installeret. Hvem forstår sig på forkortelser som MUI DC. Jeg afinstalledered den igen.

Via siden her https://get.adobe.com/dk/reader/otherversions/ kunne jeg vælge at den skal installeres på en Windows 10, at sproget er Dansk og at jeg ønsker Reader 11, Danish, for Windows (vælg ikke den anden). Her er det så igen at jeg skal huske at fjerne fluebenet for ”McAfee Security Scan Plus”.

Når denne Reader 11.0 er installeret så skal man lige huske at åbne den. Gå ind under Hjælp for at ”Kontrollere for opdateringer”. Der er så faktisk endnu en opdatering som fører os frem til Adobe Acrobat Reader XI (11.0.13) – Dansk. Her blev jeg ikke prakket Reader MUI DC versionen på.

Med sådanne oplevelser så kunne jeg godt, så småt, overveje om det er tiden, hvor der skal findes en alternativ leverandør.

mvh / Herman

Tilføjet:
I stedet for Microsoft Office produkter har jeg længe på Windows kørt med LibreOffice. I forbindelse med gratis skift til Windows 10 følger der også en kopi af Microsoft Office med, også her er det efter læsten at alt havner i et arkiv på nettet, her hos Microsoft OneDrive. Indtil videre fortsætter jeg med på computeren at bruge LibreOffice og har ikke lige besluttet mig om Microsoft Office endnu, så om det har jeg ikke registreret noget hos Microsoft og OneDrive endnu. - Situationen ligner ellers lidt det fra Adobe.

På min tidligere Smartphone Galaxy S3 fulgte der Polaris Reader med, som jeg så valgte at bruge der. Der var ingen problemer i det. Senere kunne jeg også installere den fulde version af Polaris Office, som jeg så gjorde, selv om jeg meget sjældent har behov for at redigere i dokumenter på mobilen. - I første omgang, med den automatiske overflytning til Galaxy S6, ved hjælp af Near Field Communication (NFC), fik jeg også Polaris Office med over på min nye smartphone. Jeg afinstallrede Polaris Office igen for her lå der også på forhånd Microsoft Office. Jeg har haft behovet at åbne dokumenter, som så her blev åbnet med Word. Men jeg er ikke afklaret her endnu med hvad jeg vil. Jeg vil nok ikke benytte automatisk synkronisering og backup over på Microsoft OneDrive.

Jeg fik i dag mail fra Polaris Office om at de også nu tilbyder et arkivsystem på nettet, Polaris Office Sync. Så vinden blæser stærkt den vej – og jeg er egentlig ikke så glad for det. Hos Polaris er det så noget man kan tilvælge, eller lade være. Jeg tror vi vil opleve en del sikkerhedsbrølere i forb.m. arkiv på nettet, både her og der. Men på sigt bliver det nok, når jeg ligger i graven, at vi kun har en læse-terminal ved hånden, hvor vi sparer næsten disken og at spekulere på opdateringer, for alt, inklusiv computer-eksekvering og -kraften, bliver noget i retning af Citrix eller Microsoft Windows Terminal Server (WTS), hvor alt ligger på nettet og det fordrer en god netforbindelse, altid.

Ingen kommentarer: