Privatlivspolitik   

Opslagsinformation  ·  Servicenyt  ·  Debat

07 december, 2015

Er du træt af Adobe PDF Reader?

Kører du med Windows 8 eller Windows 10 så prøv at afinstallere Adobe Acrobat PDF Reader og du vil opdage at du stadig har en udmærket PDF læser. Microsoft har læseren indbygget i Edge (deres afløser for Microsoft Internet Explorer).

Selv om der findes en række alternative software løsninger til Adobe PDF Reader så har jeg i mange år altid valgt at bruge løsningen fra Adobe, fordi det er her PDF idéen startede. Men de sidste to gange hvor jeg i Windows fik besked på at der fandtes en opdatering til min Adobe Reader så havnede jeg, ved blot at klikke på, ja installer opdateringen, i en version der var på vej mod at få oprettet en Adobe sky løsning for mig, som jeg ikke ønskede. Forrige gang fandt jeg, som i en krog, en version uden denne sky, så jeg afinstallerede skidtet og installerede denne version. Efter det lignede fremviseren igen hvad jeg plejer at have.

Men i dag gentog det sig at jeg var på vej mod en Adobe sky. Jeg blev træt af at skulle igennem det samme en gang mere, så jeg afinstallerede løsningen fra Adobe, hvorefter jeg gik i gang med at Google efter alternativer. Her fandt jeg at der faktisk allerede, når man kører med Windows 8 eller 10, er en PDF læser installeret integreret i Microsoft Edge. Nu vælger jeg så at se om den er god nok til daglig brug. Her får jeg fordelen, at Microsoft sikrer, at jeg har seneste version.

Med den løsning har jeg også prøvet at surfe med Google Chrome og hvor jeg med Chrome åbnede en PDF fil. Det virker flot, fordi Chrome har også indbygget en PDF-læser. Bruger jeg Microsoft Internet Explorer så anvender den tilsyneladende PDF-læseren der er i Edge. Så vi klarer os tilsyneladende godt uden Adobe Acrobat PDF Reader.

Fra tidligere fandt vi ud af at vi med Windows 10 ikke længere har brug for Adobe Flash Player og nu at vi heller ikke behøver Adobe Acrobat PDF Reader. Det er nok derfor at Adobe har lidt travlt med at få brugerne over i en eller anden løsning hvor de bliver hos Adobe.

Relateret:

Ingen kommentarer: