Privatlivspolitik   

Opslagsinformation  ·  Servicenyt  ·  Debat

12 december, 2015

Windows 10 tips

Den nye Microsoft browser Edge kan håndtere læsning af PDF-filer, også når der er behov for det fra andre applikationer, som fx behov fra Internet Explorer. Google Chrome har også PDF Reader indbygget. Man kan derfor uden mangler afinstallere Adobe Acrobat PDF Reader. - De fleste video vist på internettet er i dag lavet med HTML5, så de fleste af os kan nu også afinstallere Adobe Flash Player. Nets login til banker og e-Boks brugte tidligere Java, men i dag kan de fleste af os også afinstallere java. Nets login bruger i dag JavaScript (i stedet for Java), som så skal være aktiveret i browseren.

Adobe Acrobat PDF Reader, Adobe Flash Player og Java, som vi tidligere alle brugte meget tid på at holde opdateret, af sikkerhedsmæssige årsager, disse kan de fleste af os undvære og afinstallere nu.

Selv om at Microsoft har lagt en ny browser Edge i Windows 10, så findes også Internet Explorer i Windows 10 i hvert fald lidt endnu.

NB: Jeg prøvede at køre Stofa Hastighedstest, som melder ”Testen kræver, at du har Flash installeret”. Nu når jeg har afinstalleret Adobe Flash Player så kunne det jo være interessant at se om det så alligevel lykkes med de forskellige browsere. - Google Chrome og MS Edge klarede det fint, helt uden problemer. MS Internet Explorer startede fint ud med downstream og dernæst upstream testene, som om den også kunne klare det uden, og hvis jeg kunne nå at få resultatet noteret ned så var der også et resultat, men Internet Explorer fejlede ved afslutningen, hvor den skulle vise det endelige resultat, her blev der bare vist et uråbstegn som denne
Da Edge var helt ny var der mange meldinger om mangler i den og denne lidt dårlige omdømme hænger ved, men det er Edge Microsoft satser på at få gjort mindst lige så god som Google Chrome browseren og der er fremskridt ved enhver opdatering. Modsat er det med Internet Explorer. Der var en del som Internet Explorer var rigtig god til og en del af det er der stadig, men her opdaterer Microsoft kun det aller-vigtigste, så Internet Explorer begynder at halte bagud. Det viste denne her lille hastighedstest også.

Ingen kommentarer: