Privatlivspolitik   

Opslagsinformation  ·  Servicenyt  ·  Debat

23 januar, 2016

Danskerne fortsætter fravalget af fastnettelefonen

Mobilsiden.dk - Danskerne fortsætter fravalget af fastnettelefonen
Nye tal fra Energistyrelsen viser, at danskerne stadig vælger fastnettelefonen fra, men at vi i alt snakker mere og bruger mere data
Og – hvad er så lige fastnettelefoni?

Skal der være to snoede kobbertråde fra en telefoncentral (PBX), hos et teleselskab, frem til et analog-telefon-apparat, hos kunden, for at vi kan tale om fastnettelefoni. Eller er det også fastnettelefoni når de to snoede kobberkabler blot går fra Stofa kabelmodemmet frem til samme type analog-telefon-apparat. I en sådan løsning er signalet ellers SIP IP-telefoni det meste af vejen, men man har også her et fastnet-telefonnummer. - Hvad så hvis telefonapparatet er en SIP IP-telefon – er det også fastnettelefoni, når man også her har tilknyttet et fastnet-telefonnummer. Den slags får vi læsere ingen afklaring af når der sendes nyheder ud om markedsundersøgelser af fastnettelefoni.

Nogle vi nok mene at så længe der er tale om fastnet-telefonnumre så er det fastnettelefoni.

Sandsynligvis ved de der udsender nyheden heller ikke hvor afgrænsningen ligger. Men selv uden undersøgelser ved de fleste af os nok, at abonnenterne siver væk fra løsningen med den gammeldags analog-telefon-central, fordi TDC konsekvent i årevis har fundet på nye måder at hæve prisen overfor den slags fastnet-abonnement. De andre 'mellemvare'-løsninger med fastnetnumre holder nok lidt længere, men vil sikkert også med tiden blive løbet overende af mobil-telefoni.

Ingen kommentarer: