Privatlivspolitik   

Opslagsinformation  ·  Servicenyt  ·  Debat

23 april, 2016

Internethastighed

Tidsskrift FDA Orientering - Fup eller fakta
Er Internethastighed det vigtigste for en husstand?
- se side 4


Tidligere lå FDA (Forenede Danske Antenneanlæg) Orientering skjult i et arkiv hos fda.dk, hvor man skulle have login adgang for at se indholdet. I dag ligger FDA Orientering frit fremme på nettet. - Formoder at vi så godt må linke til indholdet.

3 kommentarer:

Morten Storgaard sagde ...

Jeg er meget enig i, at det er problematisk, og det er også svært at kommunikere til brugeren, at det ikke er den lokale antenneforenings skyld, men derimod kobberet fra fx. TDC.
Min erfaring er dog, at det ofte skyldes folks egen opsætning af deres trådløse net og deres router, der måske kunne trænge til en opgradering, se her

hermanR sagde ...

Hvis man forstår at måle den aktuelle hastighed man får, det vil bl.a. sige nødvendigvis over fast Cat6 Ethernet kabel, så har vores forening været heldig med løsningen fra Stofa, men også fra de tidligere samarbejdspartnere, at hastigheden der loves i fremvej og returvej stort set altid er til stede, plus få procent mere.

Oplever man så ikke, at man får det i hastighed så kan problemet findes og rettes. For at finde årsagen så er det nødvendig at gå lidt logisk frem og der skal ofte en hel del test til.

Med logisk mener jeg så også at man i fejlfindingen er nødt til at være åbent overfor at fejlen kan være hvad som helt, hvor man ikke udelukker noget, fx må man ikke udelukke computeren man testede med, eller fx kabelføringen i boligen.

Fx modemmet fra Stofa har indbygget router. På den er der 4 Ethernet stik. Det kan udbygges med switche så man kan få flere stik til det kablede lokalnet. I gamle dag kunne en switch håndtere op til 10 Mbps. Nyere kan håndter op til 100 Mbps. I dag kan vi abonnere på hastigheder op til 300 Mbps, men for at opnå den hastighed så skal switchene man bruger være specificeret med hastighed op til 1 Gbps. Ethernet kabelføringen skal være specificeret til minimum Cat.6. - Mage computere, som kører i hjemmene i dag, har ikke en Ethernet port specificeret til en hastighed på 1 Gpps. osv.

Morten Storgaard sagde ...

Det er meget godt forklaret Herman. Jeg synes ofte jeg støder på udstyr, som faktisk er så forældet at det bliver flaskehalsen. Jeg har også hørt eksempler på, at selv de store udbydere medsender billigt udstyr fra Kina, som faktisk ikke kan trække de hastigheder man kan opgradere til hos dem, og så står man lidt med skægget i postkassen, når man skruer op, men ikke får den man betaler for.